EXERCICI 2014-15

Exercici 2013-14 - Altres anys - Exercici 2015-16

13-10-2015 VÍDEOS DE LES FESTES

Gràcies a Ribera TV, un any més tenim vídeos de les nostres festes.

09-10-2015 L'ASSOCIACIÓ CELEBREM EL NOU D'OCTUBRE

Un any més hem retut homenatge al Conqueridor. Enguany hem comptat amb la presència de l'alcalde, Diego Gómez.

Notícia en Tot Alzira

08-10-2015 LA FESTA AL COL·LEGI GARCÍA SANCHIZ

Esta vesprada hem estat mostrant la festa dels moros i cristians als xiquets i xiquetes d'Infantil del col·legi Federico García Sanchiz.

07-10-2015 SOBRE LA PROCESSÓ DEL NOU D'OCTUBRE

L'Ajuntament farà el seu acte a les 10 a la plaça de la Constitució (Santa Caterina). Hi haurà representació de la festa tot i que qui vulga, pot anar a acompanyar l'acte.
A les 11, des dels Casalicis i acompanyats de dolçaina i tabal, l'associació farem el nostre acte acompanyant Na Violant.

05-10-2015 acaben les festes de 2015. s'inicien les de 2016

Alzira News (Entrada falsa - Entrada) - El Seis Doble (Entrada) - Tot Alzira (Entrada) - Festalzira -

Entrada de Moros y Cristianos de Alzira

04-10-2015 acaben les festes de 2015
s'inicien les de 2016

Els Moros i Cristians d'Alzira han complit una nova etapa del seu cicle vital amb nota. La festa es consolida i ja té un ample calat entre la població alzirenya i riberenca. Ja divendres, més d'un centenar de persones esperaven pacients per a vore una senzilla desfilada coneguda com l'Entrada Falsa. Després, vora 500 persones gaudiren de l'Olla Mora i continuació amb una orquestra.

A l'endemà, no vulgueren perdre's l'entrada el president de les Corts Valencianes, Enric Morera i el diputat al Congrés dels Diputats, el suecà Joan Baldoví.

Més de 300 persones desfilaren pels carrers de la Vila entre milers d'espectadors, alguns dels quals pertanyien a festes tan importants com Alcoi, Ontinyent, Torrent o Paterna.

El bàndol cristià va obrir la comitiva amb la filà carcaixentina Els Llops, seguits dels Conqueridors del Rei en Jaume, els quals precedien a les Dames de companya i la carrossa amb Na Violant i Jaume I, encarnats de nou per Lourdes García i Manel Arrebola. El ballet d'Amazones dansava al ritme de la nova banda de tambors de l'associació “Al Pas”. Les Corsàries i els Creuats Riberencs desfilaven amb Creu Daurada, Ambaixador Cristià i Aragonesos 99. Les següents foren les Contrabandistes i Bandoleres, precedides per la seua esquadra infantil.

El bàndol moro arrancà ambles dos esquadres que formen la filà Mercaders i l'esquadra Aberrohes de Mutxamel que també ha volgut celebrar el seu 40 aniversari a la capital riberenca amb uns espectaculars trages de negres. Darrere de la banda del Genovés, anà la comparsa femenina Ben-Vinguts d'Almàssera.

La filà Alí Ben Farsit de la Barraca d'Aigües Vives desfilà per primera volta a la capital riberenca i tancaren la comitiva Les i Els de la Vila, la comparsa masculina de Ben-Vinguts d'Almàssera i la carrossa infantil.

La jornada acabà amb la representació de la conquesta pacífica d'Alzira teatralitzada pels festers Juan Ortega, Jaume i Mayte Navarro i Manel Arrebola.

Hui l'arcabussada ha començat des del MUMA i s'ha fet l'ofrena de flors, aliments, llibres de text i joguets a l'església de Santa Caterina. La disparada ha seguit pel carrer Major Santa Caterina, Correus i avinguda Sants Patrons fins la plaça del Regne. Els festers han aprofitat per a fer-se fotografies en l'anamorfosi que ha preparat Víctor Balaguer per a la Fira Comercial.

S'ha tancat les festes amb el dinar de germanor on s'ha entregat les insígnies de l'associació als festers que han entrat a l'associació. L'anterior regidor de Festes, Rafa Fita, ha rebut un senzill homenatge del que s'ha mostrat encantat. Els Conqueridors han regalat una preciosa estatueta que reproduix el seu trage de na Violant a Lourdes García. Esta filà també ha regalat al president, Joan Carles Costa, un martell i un quadre amb la clau i l'escut d'Alzira. Costa ha desvetllat que Adela López era la festera destacada de l'any i ha rebut una alegoria composada per una muralla alzirenya amb l'escut i els emblemes de la filà Bandoleres-Contrabandistes.

Fernando i Adela, millors caps
Fernando Vera i Adela López han guanyat el concurs de caps d'esquadra amb 119 i 117 punts respectivament.

Les 109 persones presents coneixeren que Juan Borrás serà el Sultà 2016 i Tomás Castany va rebre en nom de Bernardo Martínez la insígnia d'argent per haver sigut fundador de la festa i seguir en actiu. A més, s'ha imposat la insígnia d'or a Jaume Navarro, Fernando Vera i David Chordà, els tres presidents que han precedit a l'actual, Joan Carles Costa.

02-10-2015 COMENCEN LES FESTES

La 15ª edició dels Moros i Cristians d'Alzira arranca hui divendres amb l'Entrada Falsa que partirà a les 21 h. des de la plaça Major fins a la del Regne. A les 22, quasi 500 persones soparan la tradicional Olla Mora. A la mitjanit festers i visitants ballaran al ritme d'una orquestra en la plaça del Mercat. Des d'esta vesprada i durant tot el cap de setmana hi ha un mercat medieval a les places del Carbó i el Sufragi.

Demà arriba el dia gran. A les 18'30 caps i bandes de música realitzaran el recorregut a l'inrevés fins al carrer Polinyà, des d'on enguany partirà l'Entrada a les 19'30 h. La fira de l'Automòbil ha obligat a fer este mínim canvi en el trajecte. Es creuarà l'avinguda Luis Suñer per a recórrer Salvador Enguix, Major Santa Caterina, Correus i Sants Patrons i finalitzar en la plaça del Regne. A continuació, Juan Ortega, com a narrador; Jaume i Mayte Navarro (ambaixadors moro i cristiana) i Manel Arrebola en el paper de Jaume I representaran en la torre central de la Muralla del Mercat la presa pacífica d'Alzira en 1242. El president dels Corts Valencianes, Enric Morera, serà la principal personalitat de la tribuna d'autoritats en la qual també hi haurà representants de festes tan importants com Alcoi, Ontinyent, Paterna o Torrent.

El diumenge, a les 11'30, des del carrer Sant Roc –també novetat enguany respecte a anteriors edicions- retronaran els carrers de la Vila amb l'arcabussada que farà una breu parada en l'església de Santa Catalina per a fer una ofrena de flors i aliments a la titular. Pel mateix recorregut que l'entrada, se seguirà disparant fins a la plaça del Regne. L'associació recomana als alzireños presenciar-la amb taps de cotó, especialment els menors. Un menjar de germanor reconeixerà la trajectòria i treball de diversos festers i a l'anterior regidor de festes, Rafa Fita i imposarà la insígnia d'or de l'entitat als tres anteriors presidents de l'entitat festera.

Entrada Falsa de los Moros y Cristinos de Alzira2015

LLIBRE DE FESTES

Ací podeu llegir el llibre de festes d'enguany amb el resum de tot l'exercici, fotografies de les filaes i un treball de l'agent d'Igualtat de l'Ajt. d'Alzira, Raquel José, sobre Na Violant d'Hongria.

 

30-09-2015 ENTREVISTes a la rÀdio

El president, Joan Carles Costa, serà entrevistat esta vesprada a News FM a les 19'40 h. i el divendres de matí a Alzira Ràdio.

27-09-2015 VISITES A LA NOSTRA FESTA

Han confirmat l' asistencia a l' olla Mora la presentadora de tv i locutora de radio Susana Pérez, la cantant i locutora de radio, Ana María Vila i el cantant de la Voz Kids, Edu Sánchez.

07-09-2015 dijous, reuniÓ a plaÇa d'alacant

Este dijous, pujarem al casal de la falla Plaça d'Alacant per a realitzar la nostra reunió.

06-09-2015 EXITÓS ACTE DE presentaciÓ DE CÀRRECS,
CONCURS DE CARTELLS I PREGÓ

L'associació de Moros i Cristians d'Alzira va obrir anit les festes amb la presentació dels seus càrrecs, desvetlà el guanyador del concurs de cartells i el rector Juan Antonio Cabanes pronuncià un excepcional pregó. L'acte començà amb el ballet Silka Nur de Carcaixent ballant Marco Polo i Sant Antoni, al so de la secció de la secció medieval de la colla La Murga de Les Barraques de Carcaixent.

A continuació, es va desvetllar que Rubén Lucas García ha estat el guanyador del VI concurs nacional de cartells. Rubén va saludar als presents a través d'un vídeo, ja que es troba a Milà per motius laborals. Este murcià de Torreagüera ha guanyat més de 30 primers premis en els últims cinc anys en concursos de tota Espanya. (vore treballs premiats)

A continuació arribà el moment d'homenatjar la màxima representant de la festa 2015, na Violant d'Hongria, que torna a encarnar Lourdes García Giménez. Lourdes va rebre els altres càrrecs de l'associació, els caps d'esquadra: David Chordà, Mila Martínez i Fernando Vera al bàndol moro, així com els caps de la comparsa Alí Ben Farcit de la Barraca, Esther Antón i Jose Piera i pel bàndol cristià David Mercado, Juan Gómez, Adela Pau, Rosa Villena i Mari Luz Trinidad. Per últim pujaren el director de la Colla del Tambor, Daniel Boluda i Lidia Arribas, representant el ballet d'Amazones i Guerrers.

Amb motiu del 15é aniversari es va retre homenatge lliurant-los la insígnia d'argent de l'associació als festers fundadors que encara seguixen en actiu: Ricardo Ferrando, Jaume Navarro, Fernando Vera, Ximo Gomis, Juan Alfonso Gómez, Joan Carles Costa, Bernardo Martínez i Juan Ortega.

Per primera volta en la nostra curta història, el pregó es va realitzar en la presentació de càrrecs i no el divendres de festes abans o després de l'entrada falsa. El pàrroc de l'església Sagrada Família i Consiliari de la Setmana Santa alzirenya, Juan Antonio Cabanes, pronuncià un excels pregó on destacà la capacitat dels festers de treballar "muscle amb muscle" per la festa i instà a les persones a treballar sempre conjuntament per a millorar la societat.

La colla Les Raboses d'Alzira van interpretar la peça Les Raboses, creada per la mateixa colla; Vicedo Capità (m.c.), Als Cudolers (m.m.), Als Poc a Poc (m.c.) i la marxa mora Xavier el Coixo.

Tancaren l'acte els parlaments del president de l'associació, Joan Carles Costa i de l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez.

A més de diversos regidors de la corporació, estigueren presents el vicepresident de la Junta de Germandats i Confraries de la Setmana Santa d’Alzira, n'Antonio Zafón; el President de la coordinadora de festes de Barris i Partides, en Salvador Caballero i directius de la mateixa; el President de la Reial Confraria de la Verge del Lluch, n'Antonio Sancho; el President de la Reial Confraria Verge de la Murta, en Juan Pellicer; la Vicepresidenta de la confraria dels Sants Patrons; la Presidenta de l’associació Castilla La Mancha, Felicidad Soto; representants de les festes de barris; Presidents i representants de les diverses comissions falleres, Presidents de les diferents associacions de la ciutat i la presidenta de la federació Intercomparses de Paterna, Mª Ángeles Salvador i directius de la mateixa.

Articles i fotos a Tot Alzira - Festalzira - Riberaexpress - Alzira News

02-09-2015 presentaciÓ DE CÀRRECS

El pròxim dissabte, 5 de Setembre , a les 20:00 H , al Gran Teatre de la Ciutat d'Alzira, tindrà lloc el Pregó i Presentació de càrrecs 2015 de les Festes de Moros i Cristians de la ciutat d' Alzira.

Com ve sent costum, cada mes de Setembre, l'Associació Cultural Moros i Cristians "La Vila d' Alzira" presenta els seus càrrecs i Caps d' escuadra a la població. Així mateix, es desvetla quin és el cartell  anunciador de  les festes, guanyador del ja tradicional concurs.

Enguany, en ser el XV aniversari de la recuperació de la festa, s' han ionclòs algunes novetats interesants que esperem siguen del gust de la població.

La primera novetat és El Pregó. Fins ara es feia el divendres de festes, després de l' entrada falsa des de les muralles del Mercat. Enguany la comissió de protocol ha dicidit fer el Pregó al Gran Teatre, per tal de donar-li mes protagonisme al pregoner i que es puga sentir millor el que diu.

El nostre pregoner 2015 es en Joan Antoni Cabanes i Gandia, pàrroc de l'esglesía de la Sagrada Familia i Consiliari de la Setmana Santa Alzirenya.

31-07-2015 REUNIÓ AMB L'ALCALDE

L'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, ha rebut la directiva de l'associació de Moros i Cristians "La Vila d'Alzira", presidida per Joan Carles Costa, qui ha transmés les inquietuds i necessitats de l'última festa implantada a Alzira, la qual complix enguany el seu 15é aniversari. 

31-05-2015 ROMERIA DE LA MURTA

Un any més hem volgut estar present a la Romeria a la Mare de Déu de Nostra Senyora de la Murta. Na Violant, Lourdes García, ha fet lliurament d'un ramell de flors.

30-05-2015 ENTRADA DE PICASSENT

La nostra associació va ser la protagonista de l'entrada que Picassent organitza durant les festes de la Verge de la Medalla Miraculosa. Per primera volta desfilares fora d'Alzira Les de la Vila i les Corsàries, que s'unires a les Contrabandistes-Bandoleres i els Mercaders. Obriren la desfilada nostra na Violant, Lourdes García acompanyada del seu cavaller, Emilio Alfonso i flanquejada per quatre paladins. La comitiva inicial donava pas a la banda de Tambors de Batalla i tota la desfilada.

26-04-2015 ENTRADA D'ALCOI

15 festers estiguérem dissabte a Alcoi per a vore les entrades. El nostre vicepresident, David Chordà, fou entrevistat en Página 66. A més, vos posem també els vídeos de les entrades completes. Al principi de la mora es veu el nostre directiu, Emilio Alfonso.

06-01-2015 L'ASSOCIACIÓ, A LA CAVALCADA DE REIS MAGS

Per primera volta en la nostra història, l'associació va col·laborar amb la cavalcada de Reis d'Alzira. Una experiència impagable i per a repetir.

31-12-2014 PROCESSÓ DE LA CONQUESTA

Seguim estant presents als actes més importants de la nostra ciutat i un és la desfilada de la Conquesta de Jaume I, que enguany complix el 772 aniversari.

11-12-2014 JOAN CARLES COSTA, NOU PRESIDENT

Per unanimitat, sense cap vot en blanc ni tan sols, el Cavaller Conqueridor Joan Carles Costa Gozalvo s'ha convertit en el president de l'associació. Joan Carles és fester fundador de la nostra associació i treballador incansable de la festa en llocs de responsabilitat com la tresoreria, secretaria i durant els últims anys com a vicepresident.

Enhorabona!!!!

16-11-2014 dia de la bandereta
I FESTA PIRATA

Un any més, la nostra associació ha col·laborat amb la Creu Roja per a recaptar fons en el tradicional "Dia de la Bandereta". Ahir, dissabte, estiguérem junt als antics cines Colón.

Per la nit, les Corsàries organitzaren una festa pirata a la Taverna Amadeus que acabà a After Work.

 

 

14-11-2014 COBRAMENT I REPARTIMENT DE LOTERIA
repartiment del vÍdeo de festes

El delegat de loteries estarà dijous pròxim, al bar La Torre, de 20 a 21 h. per a cobrar loteria de Nadal i repartir a qui li faça falta.

A més, també es vendran els vídeos de les festes que han fet la filà Conqueridors.

10-11-2014 VÍDEOS DE LES FESTES

09-11-2014 PLEITESIA A LES FALLERES MAJORS D'ALZIRA

Este cap de setmana, la nostra màxima representant, Lourdes García, ha retut pleitesia a les Falleres Majors d'Alzira, Maria Pons Gómez i Claudia Gomis Sanmartín. Dissabte va pujar precedida pels Cavallers Conqueridors Bernat Iborra i Rafa Sangil i seguida del president, David Chordà i les Contrabandistes-Bandoleres, Adela López i Enri García.

Diumenge, Lourdes va assistir a la Presentació de Claudia acompanyada pel Cavaller Conqueridor, Emilio Alfonso. Claudia Gomis ha exercit en l'entrada d'enguany com a cap de la filà infantil Mercaders, que ha desfilat per primera volta junt a la seua Cort d'Honor.

09-11-2014 PARTICIPACIÓ A LA JUNTA D'ENTITATS D'UNDEF

Este diumenge el president, David Chordà; el vicepresident, Juan Carlos Costa i la secretària, Adela López, han assistit a la Junta d'Entitats de la UNDEF i posteriorment han visitat Expo Festa.

07-11-2014 complit cap de setmana

Este cap de setmana, la nostra màxima representant, Lourdes García, retrà pleitesia a les Falleres Majors d'Alzira, Maria Pons i Claudia Gomis. Esta última ha exercit com a cap de la filà infantil Mercaders, que ha desfilat per primera volta junt a la seua Cort d'Honor.

Diumenge, diversos directius estaran a Alacant en l'assemblea de la UNDEF.

31-10-2014 AJUDA A CREU ROJA

Un any més, diversos festers estaran en una taula de la Creu Roja, en el seu dia de la Bandereta.

25-10-2014 FIRA D'ASSOCIACIONS

Per primera volta, la nostra associació ha instal·lat una carpa a la plaça Major per informar als assistents a la VI Fira d'Associacions. Com en anteriors anys, hem desfilat per la Placeta, amb la novetat de que Les de la Vila ho han fet per primera volta.

 

24-10-2014 FESTES DE SANT JUDES

Enguany no hem desfilat a les festes de Sant Judes però sí vulguérem acompanyar-los la nit en que el grup de teatre del CEAM, "Rialles", actuà amb un divertidíssim play-back.

 

15-10-2014 VÍDEO DE L'ENTRADA PER RIBERA TV

La televisió comarcal està preparant un ampli reportatge de les nostres festes que emetrà el divendres a les 21 h. En cas de no estar a la comarca o no tindre accés al canal però sí a internet, es podrà vore en directe per www.riberatelevisio.com

13-10-2014 VÍDEO NOTÍCIA DE L'ENTRADA A RIBERA TV

13-10-2014 FOTOS DE L'ENTRADA DE TONI GORDÓ

 

13-10-2014 FOTOS DE L'ENTRADA DE FAUSTO PERIS

 

10-10-2014 FOTOS DE L'ENTRADA FALSA I L'ENTRADA

Bernat Calatayud va fer estes fotos de l'entrada. Les següents són de Víctor Balaguer.

 

 

09-10-2014 HOMENATGE AL REI EN JAUME

Com cada 9 d'octubre, des de 2007, l'associació de Moros i Cristians d'Alzira va retre homenatge al rei Jaume I. En esta ocasió, el tribut es va realitzar al monument de la plaça de la Constitució que rememora la mort del Conqueridor a la vila alzirenya.

 

Per la vesprada, diversos festers gaudiren de l'entrada d'Albaida.

 

Exercici 2013-14 - Altres anys - Exercici 2015-16