EXERCICI 2013-14

Exercici 2012-13 - Altres anys - Exercici 2014-15

NOU CONCURS DE FOTOGRAFIA

Encetem enguany un nou concurs, en este cas de fotografia patrocinat per Estás de foto-Álex González i Agustín Fotógrafo.

Les instantànies hauran de fer-se durant les festes que celebrarem del 3 al 5 d'octubre. Podeu descarregar ací les bases en valencià i castellà.

 

 

 

 

05-10-2014 SOTERRAR D'ALFREDO ROCA

El sepel·li d'Alfredo Roca tindrà lloc dimarts, 7 d'octubre, a les 16'30 h. a l'església de Sant Antoni Abat, de Favara.

05-10-2014 ATRONADORA ARCABUSSADA

L'estrèpit de l'arcabussada va posar punt i final a les activitats dels Moros i Cristians d'Alzira. Els "trabucaires", al costat dels components de l'Associació de Moros i Cristians "La Vila d'Alzira", van partir des del Parc Aràbia Saudita seguint per l'Avinguda Lluís Suñer i Salvador Enguix.
La pólvora va donar una treva perquè l'Associació fera l'ofrena a la patrona de la festa, Santa Caterina, oferint flors, a més de menjar no perible i roba que es destinarà a Càritas.
L'Arcabussada va continuar per Major Santa Caterina, Correus i l'avinguda Sants Patrons finalitzant el seu recorregut a la Plaça del Regne.
Per tancar les festes es va dur a terme un dinar de germanor en què es van imposar les insígnies de l'Associació als nous festers. Cal destacar l'emotiu record que hi va haver cap a Alfredo Roca, president de la comparsa Al Kabir de Llaurí, mort ahir durant l'entrada.

Fotos Tot Alzira

05-10-2014 sobre l'article de ribera express

La nostra associació es desvincula de qualsevol responsabilitat sobre l'article publicat hui a www.riberaexpress.es. La foto publicada la considerem molt desafortunada i menyscava l'honor del nostre desaparegut amic Alfredo Roca.

04-10-2014 HA FALTAT ALFREDO ROCA DURANT L'ENTRADA

Un infart, el tercer en un curt període de temps, ha acabat amb la vida d'un gran fester, Alfredo Roca, president de la comparsa Al-Kabir de Llaurí. Tot i el seu delicat estat, Alfredo ha volgut formar part activa en la nostra entrada, exercint el que més li agradava, ser cap de la seua esquadra. Tot i la ràpida arribada de l'ambulància i l'actuació dels metges presents, qui fóra Sultà de les festes 2012 del seu segon poble, Llaurí, no ha superat el colp al seu gran cor.

04-10-2014 ALZIRA VIU UNA GRAN ENTRADA

Fotos El Seis Doble - Riberaexpress - Tot Alzira

Alzira torna a ser cristiana. El rei Jaume I ha conquerit la vila d'Al-Jazirat. Una tropa de 40 tambors obria el pas al bàndol moro al que van seguir la primera esquadra infantil de la història dels Moros Mercaders, composta per la Fallera Major Infantil 2015, Clàudia Gomis i la seua cort d'honor, precedint a la veterana filà de Mercaders i l'esquadra Aberrohes de Mutxamel. Unes aus rapinyaires van realitzar accions espectaculars entre cèrcols de foc, abans del ballet Raqs Al Qamar de Carcaixent i la comparsa Al-Kabir de Llaurí. Malauradament el principal acte va estar marcat per la trista mort d'Alfredo Roca, president de la comparsa Al-Kabir de Llaurí, qui ha patit un infart a les 20'30 h. a l'avinguda Sants Patrons. En l'últim tram del exèrcit de la mitja lluna va aparèixer un cavall de doma, la comparsa Els i Les de la Vila al costat de dos filaes de Ben-vinguts d'Almàssera. Una carrossa amb xicotets i veterans festers tancar la comitiva.

L'exèrcit del Conqueridor va començar a atacar la capital riberenca amb els Templaris de Quart de Poblet, les Corsàries de la Ribera, els Creuats Riberencs juniors i els seus majors que van desfilar en una carrossa. La festa conrea el seu futur i va desfilar la primera esquadra infantil de Contrabandistes-Bandoleres abans de les seues majors. També es van brandar les espases d'uns guerrers algemesinencs.
El ballet d'Amazones i Guerrers van obrir pas a la bandera d'Alzira que també va desfilar per primera vegada pels carrers de la Vila. La principal figura de la festa d'enguany és na Violant d'Hongria, encarnada per Lourdes García Giménez, qui va desfilar per primera vegada en una carrossa al costat del seu espòs, el rei Jaume I. Un cap batedor acompanyaà l'espectacular esquadra especial de la filà Conqueridors, que van estar abillats per un impressionant vestit d'ós de 32 quilògrams.
Com a colofó ​​al dia central de la trilogia festera, es va representar la conquesta d'Alzira, aconseguida de manera pacífica el 30 desembre 1242.

Pas de les Contrabandistes-Bandoleres per tribuna

03-10-2014 CARLES ALBEROLA REIVINDICA LA CULTURA
EN EL SEU PREGÓ

Fotos El Seis Doble - Riberaexpress - Tot Alzira

L'actor, autor i director teatral Carles Alberola ha manifestat al pregó que obria les festes de Moros i Cristians a la Vila d'Alzira, davant un nombrós públic, que ell creu “en les festes i en les tradicions però sobre tot en la cultura”.

03-10-2014 COMENCEN LES FESTES

Ja estan preparades les tropes Mores, Cristianes i Contrabandistes per prendre la Vila d'Al-Jazirat. Esta vesprada s'iniciarà la trilogia festera amb canvis organitzatius. Per primera vegada, l'entrada falsa partirà des de la plaça Major -antic raval de Sant Agustí- per arribar a les Muralles del Mercat per l'avinguda Sants Patrons. L'associació ha escollit l'actor Carles Alberola com a pregoner per fer-li el seu particular homenatge. Qui va fundar fa 20 anys Albena Teatre convidarà als riberencs a gaudir de les festes que continuaran immediatament amb l'olla Mora que tornarà a reunir més de 500 comensals, en esta ocasió, a l'avinguda Luis Suñer (al costat de la Fira de la Tapa). Acabarà divendres amb el ball de Túniques i gel·labes (discomòbil) a la plaça del Mercat. Entre divendres i diumenge hi haurà un mercat medieval a l'avinguda Luis Suñer.

Dissabte, si el temps dóna la treva que preveuen els meteoròlegs, tindrà lloc la Gran Entrada de Moros i Cristians a les 19'30 h. pels carrers de la Vila, que conclourà amb la conquesta pacífica d'Alzira pel rei Jaume I. També per primera vegada, serà portada la bandera d'Alzira que dimarts va ser lliurada per l'alcaldessa, Elena Bastidas, en un acte celebrat a la sala noble.

Diumenge arribarà l'estrèpit amb la arcabuzada a les 12 h. pel mateix itinerari que l'entrada. Al voltant de la 1, les filaes faran una ofrena de flors, aliments no peribles i roba a la seva patrona, Santa Caterina, per tancar les festes amb el seu dinar de germanor on es reconeixeran a diversos festers i es lliuraran els premis del II concurs de caps .

26-09-2014 EL LLIBRE DE FESTES,
1A DONACIÓ A LA NOVA BIBLIOTECA D'ALZIRA

L'associació de Moros i Cristians "La Vila d'Alzira" va presentar ahir a la nit el seu llibre de festes en què s'ha publicat el treball de Mar Serra Ausina sobre el poeta alzireny Ibn Hafaja amb el qual va guanyar el premi Alteris 2010 per a menors de 20 anys.
L'associació festera ha estat l'entitat i/o particular que ha realitzat la primera donació a la nova biblioteca municipal d'Alzira, per mitjà del seu president, David Chordà.

Podeu llegir el llibre també ací

 

24-09-2014 TRETA D'HONOR AL PARTIT DE LA UD ALZIRA

Na Violant 2014, Lourdes García, farà la treta d'honor del pròxim partit de la UD Alzira que es disputarà el diumenge a les 5, a l'estadi Luis Suñer Picó, contra l'Atlètic Saguntí.

13-09-2014 REUNIÓ DE REGLAMENT

La nostra associació ha donat un pas important en la seua organització interna. Este dissabte els representants de les diferents filaes i comparses han consensuat els vora 90 punts del reglament de funcionament, que seran refrendats en un congrés el dissabte 27 de setembre.

 

 

 

 

 

 

12-09-2014 ESPECTACULAR presentaciÓ DE CÀRRECS

Gràcies al gran treball dels festers ahir vam celebrar la millor presentació de càrrecs. L'acte començà amb la interpretació d'una marxa cristiana a càrrec de la colla La Murga de Les Barraques de Carcaixent.

Després de la presentació de l'acte, realitzada per Álex Ramírez, es va donar a conéixer l'obra guanyadora del 5é concurs de cartells, anomenada “Setge a la muralla” del dissenyador d'Agullent, Miguel Ángel Bonilla i Sánchez, també guanyador del concurs de cartells de Bocairent. Seguidament foren els caps d'esquadra, primer del bàndol moro i després del cristià els que foren presentats a l'escenari de l'auditori de la Casa de la Cultura.

El Sultà 2013, Víctor Boscà, s'acomiadà del càrrec agraint el suport rebut per la seua filà, Al-Jazirins, per al desenvolupament de la Sultania. I arribà el moment d'exhaltar la màxima figura de l'associació, na Violant d'Hongria, representada enguany per Lourdes García Giménez. Després que na Violant 2012-13, Lola Juan, li lliurara la capa que llueix l'escut d'Alzira, començaren les sorpreses. En primer lloc els nous estendards que acompanyaran a Jaume I i na Violant, portats per dos membres de la filà infantil de Contrabandistes-Bandoleres, que enguany desfilaran per primera volta. La major de les sorpreses va ser la nova corona que els Cavallers Conqueridors del rei en Jaume, filà que va crear la figura de na Violant, regalaren a Lourdes García.

Un altre moment emotiu va ser quan la colla de dolçaines i tabals va estrenar la primera obra creada per a una filà de l'associació, anomenada Tafaners 2014, en honor a la mare del Capità 2011, Josep Bernat Iborra i Tafaner. Visiblement emocionada, va pujar a recollir el quadre amb la partitura de la composició realitzada per Rai Delgado.

El president de l'associació, David Chordà, demanà més ajuda al consistori perquè enguany la UNDEF confirme definitivament la integració de l'associació alzirenya en este ens estatal que agrupa 70 poblacions de les 220 que organitzen Moros i Cristians a Espanya, així com que l'any pròxim es puga presentar la candidatura a Festa d'Interés Turístic Local. El regidor de festes i turisme, Rafa Fita, felicità a l'associació per la col·laboració amb tots els ens d'Alzira i la qualitat de les festes de la capital riberenca.

Cartell guanyador i resta de participants

11-09-2014 HUI LpresentaciÓ DE CÀRRECS

Els bàndols moro i cristià d'Alzira afilen les seues espases, alfanjes i simitarres per començar les festes que culminaran del 3 al 5 d'octubre.
Hui dijous, a les 20 h. a l'auditori de la Casa de la Cultura té lloc el primer acte oficial, la Presentació de Càrrecs, on es exaltarà a la màxima figura de la festa, na Violant d'Hongria, encarnada enguany per la contrabandista-bandolera, Lourdes García Giménez .

Així mateix es presentaran els caps de cada filà i es desvetllarà el guanyador del 5é concurs de cartells organitzat per l'associació. En les anteriors edicions van guanyar Cristina Martínez d'Ador, David Pérez (Vigo), Alfonso Giménez (Betxí, Castelló) i Sonia Álvarez de Carlet. Fins al 2 d'octubre es podran vore els cartells a la sala d'exposicions de la Casa de la Cultura.

12-08-2014 ENTREVISTA SOBRE EL CONCURS DE CARTELLS

El president David Chordà ha estat entrevistat a Alzira Ràdio. Foto

08-08-2014 PRÒXIMA REUNIÓ

La pròxima reunió serà el dijous 28 d'agost al casal de la Plaça d'Alacant. Recordeu que ja cal anar portant publicitats per al cartell.

02-08-2014 ENTRADA DE LLAURÍ

Els Cavallers Conqueridors han col·laborat en el boat del Sultà de la filà Al Kabir.

Fotos

02-08-2014 ENTRADA DE La barraca

Les filaes Creuats Riberencs, Contrabandistes-Bandoleres i Mercaders han participat en la 5a entrada de la Barraca d'Aigües Vives.

Reportatges: Tot Alzira - El Seis Doble

26 -07-2014 ENTRADA DE La vila joiosa

Els Mercaders d'Alzira volgueren ajudar en el boat als seus homònims de la Vila Joiosa, que enguany tenen el càrrec de Rei Moro (com allí nomenen les Capitanies o Sultanies)

07 -07-2014 ENTRADA DEL MARÍTIM

La filà Mercaders va representar l'associació a l'Entrada del Marítim.

26 -05-2014 reuniÓ del DIJOUS AL CASAL DE PLAÇA D'ALACANT

Gràcies a les gestions dels nostres festers Creuats, el dijous tornarem al casal de la falla Plaça d'Alacant a reunir-nos, en les condicions econòmiques habituals: 2'50 € el gasto i 2'50 el cubata.

26 -05-2014 ofrena de flors i fruits

Un any més, na Violant, Lola Juan i el president de l'associació, David Chordà, ens representaren a l'ofrena de flors, fruits i aliments no peribles a la patrona d'Alzira.

15 -05-2014 REPARTIMENT DE LOTERIA

El pròxim dilluns es repartirà la loteria de juny al bar la Torre de 20 a 21 h.

14 -05-2014 VÍDEO DEL MIG ANY EN RIBERA TV

12 -05-2014 acabem el 3r MIG ANY

Fotos: Valcano - Víctor Balaguer - Associació - 30 dies.com

L'associació de Moros i Cristians “La Vila d'Alzira” ha celebrat este cap de setmana el seu tercer mig any fester, data amb què es posa el compte enrere per a les festes que enguany tindran lloc del 3 al 5 d'octubre. Per acostar més la festa a la població s'ha canviat el campament que altres anys estava al parc de l'Aràbia Saudita a la plaça del Mercat on també s'ha ubicat un Mercat Medieval, amb actuacions de lluitadors, l'orc famolenc o el presoner així com un curs d'escuders per als més menuts. A més, l'associació va posar a disposició dels xiquets i xiquetes gràcies al patrocini d'Audiovisión (o empresa alzirenya, segons el que pugueu posar, si ho poseu) d'un castell unflable així com d'un animador. Per primera volta, fora de festes les filaes han desfilat en les denominades Entradetes, una desfilada informal ataviats amb els trages oficials dels cristians i les gel·labes mores. La curiositat ha estat en què els festers dels dos bàndols han hagut de desfilar en algun moment de la entrada amb la música dels seus “contrincants”, canviant el pas calmat moro per la marxa cristiana i viceversa.

Per la vesprada es va realitzar el sorteig de 500 euros que han recalat en el número 777, venut per la filà Creuats Riberencs.  

La falla Albuixarres-Camí Fondo ha tingut una parada al mercat on han venut més de 200 pots de melmelada amb què estan recaptant ingressos per al xiquet alzireny, Josep, qui va patir fa sis anys un vessament cerebral.

La bona resposta de públic pel canvi d'ubicació ha provocat que l'associació vaja a proposar a l'Ajuntament el canvi definitiu del campament fester, de manera que quedaria unit a la fira comercial que s'organitza a la plaça del Regne.

05 -05-2014 ESTE CAP DE SETMANA, EL MIG ANY

Este cap de setmana fem el Mig any. Mercat medieval al carrer Faustino Blasco i Plaça del Mercat. Dissabte i diumenge festa infantil a les 12 h. amb animador i castell unflable gratuït, respectivament. Dissabte a les 12'30 i a les 19 i diumenge a les 12'30, desfilada informal per la Vila.
Dissabte a les 20 h., sorteig de 500 €.
Dissabte, a les 23'30 h., discomòbil amb preus populars.

Punxa el cartell per vore'l més gran.

 

Notícia en Redfestera.com

15 -04-2014 HA FALTAT EL PARE D'UNA FESTERA

Ahir va faltar el pare d'Ana Ferrer i sogre de Rosa Villena. El funeral serà esta vesprada, a les 16 h. a Santa Caterina. D.E.P.

27 -01-2014 TORNEN LES REUNIONS

Després de la llarga parada vacacional, tornem a les reunions. El dijous, ens reunim a Forners de Sant Roc a les 10 per a sopar i a les 11 per a la reunió ordinària.

06 -01-2014 DESFILADA A SIMAT

La filà Mercaders participarà esta vesprada a la cavalcada de Reis de Simat de la Valldigna.

13 -12-2013 SOPAR DE NADAL

Hui celebrem el sopar de Nadal al bar l'Àncora.

09 -12-2013 PAGAMENT DE LOTERIA

El dijous, el delegat de loteria estarà al bar Forners de Sant Roc de 20 a 21 h. per cobrar la loteria de Nadal. Si no podeu anar, quedeu amb Juanjo al telèfon 600.400.122.

30 -11-2013 SOPAR DE LA COORDINADORA

El president, David Chordà i la secretària, Adela López, participaren anit al sopar organitzat per la Coordinadora de Festes de Barris i Partides on estaven presents totes les festes alzirenyes.

 

 

 

29-11-2013 REPARTIMENT DE LOTERIA

El pròxim dimarts dia 3, de 20 a 21 h., es repartirà (i cobrarà) loteria a Forners.

22-11-2013 PRÒXIMA REUNIÓ

La pròxima reunió serà el dijous 28 de novembre al bar Forners de Sant Roc. Allí es repartirà i cobrarà la loteria de Nadal.

El dissabte dia 30 assistirem a la nova exposició de Villena i per la nit al sopar de la Coordinadora de Festes de Barris i Partides d'Alzira.

22-11-2013 dia de la bandereta

Si el temps no ho impedeix, dissabte acompanyarem a la Creu Roja en una taula petitòria a la zona del Cinema Colón entre les 9'30 i les 13 h.

 

 

 

 

 

22-11-2013 acte del 130 aniversari del cercle alzireny

Hui el Cercle Alzireny ha celebrat l'acte del seu 130 aniversari i hem estat acompanyant-los.

21-11-2013 PRESENTACIÓ DE L'APP DE LA CIUTAT D'ALZIRA

Esta vesprada s'ha presentat al MUMA la nova aplicació per a mòbils Iphone i Android de la ciutat d'Alzira. En ella està recollida la informació més important de la nostra ciutat i prompte hi haurà informació referida a la nostra ciutat. Heu d'entrar amb el mòbil a l'APPLE STORE o al PLAY STORE

L'associació ja té les seues aplicacions
Des de les passades festes, la nostra associació també té les seues "apps" de la Guia Festera (la pàgina web adaptada al mòbil) i del Llibre de festes 2013.

16-11-2013 PLEITESIA A LA DULCINEA
DE LA CASA CASTELLA-LA MANXA D'ALZIRA

Per primera volta hem participat a l'acte de presentació de Dulcinea, l'emblema de les Cases de Castella-La Manxa, celebrat a l'auditori de la Casa de la Cultura. A Alzira, ostentarà este càrrec Ana Picazo fins 2016. Després hem gaudit d'un senzill però riquíssim dinar al local de l'associació i d'unes actuacions musicals.

16-11-2013 ANUL·LADA LA COL·LECTA DE LA CREU ROJA

La previsió de fortes pluges ha obligat a susprendre el Dia de la Bandereta fins el dissabte pròxim.

15-11-2013 sardinÀ

Les filaes de Contrabandistes-Bandoleres i Mercaders es reuniren dijous per a fer una sardinà.

10-11-2013 anem a expofesta

Vora quinze festers hem visitat Expo Festa a Alacant. El president, vicepresident i delegat d'UNDEF, han estat primer a l'assemblea de la UNDEF i posteriorment hem recorregut els diferents estands fent contactes.

FOTOS

09-11-2013 participem a la fira d'associacions

Com en els anteriors anys, les filaes de Mercaders i Contrabandistes-Bandoleres han fet una xicoteta desfilada a la Plaça Major per a promocionar la nostra festa en la Fira d'Associacions.

FOTOS

03-11-2013 PLEITESIA A LES FALLERES MAJORS D'ALZIRA

Els Moros i Cristians hem assistit a les presentacions de les Falleres Majors d'Alzira.

01-11-2013 PRIMERA FESTA HALLOWEEN

Les festes de Halloween ja són habituals a les falles. Anit s'ajuntaren Mercaders i Contrabandistes per a celebrar-ho. FOTOS

Exercici 2012-13 - Altres anys - Exercici 2014-15