EXERCICI 2008-09

Exercici 2007-08 - Altres anys - Exercici 2009-10

07-11-2009 actualidad festera ja estÀ als kioskos

El número 14 d'Actualidad Festera ja està a la venda als kioskos. Estarà fins al 12 de novembre. Altra manera d'adquirir-lo és demanant-lo per internet i ho envien al domicili. El nom d'Alzira ha eixit per primera volta a la portada com podeu vore punxant la foto. Ací podeu entrar a la web d'Actualidad Festera per vore que estem els primers en el sumari.
També podeu anar a la secció e-quiosco on la podeu comprar des de casa (tant este com altres números).

07-11-2009 loteria premiada

Es comunica als festers que el número, 28.412, jugat l'11 d'octubre ha eixit premiat tornant els diners.
En la pròxima reunió del 26 de novembre es tornaran els diners i es donarà la loteria de Nadal.

28-10-2009 PROGRAMA A RIBERA TELEVISIÓ

Dijous, 29 d'octubre, a les 21 h., Ribera TV farà un programa especial sobre la nostra festa així com la de la Pobla Llarga i Llaurí.

28-10-2009 hem eixit a festalzira

Ja estem a una altra revista més. En este cas Festalzira, on ens han dedicat tota una pàgina amb fotos de quasi totes les filaes.

27-10-2009 altre vÍdeo de l'entrada

Rosa Bono, mare de la ballarina del boat moro, Marta Vallés, ens ha proporcionat estes imatges.

20-10-2009 nous vÍdeos

Gràcies al nou comissari de la Policia Nacional disposem de nous vídeos. Són l'entrada de bandes i el pas dels dos bàndols per l'Ajuntament.

18-10-2009 FOTOS DE CADA FILÀ

A la secció Filaes estan les fotos de cada filà classificades perquè les pugueu vore diferenciades per anys.

17-10-2009 ARTICLE PUBLICAT EN INFOFIESTA.COM

Este matí ens han publicat l'article que enviàrem a Infofiesta.com, la web i revista de la UNDEF. Ja ha estat publicat. Podeu llegir-lo i vore fotos.

16-10-2009 nou vÍdeo de l'entrada mora

16-10-2009 nous vÍdeos de l'entrada cristiana
al cine colÓn (ixen els creuats riberencs)

15-10-2009 vÍdeo complet DEL DINAR DE GERMANOR

14-10-2009 VÍDEO DE L'ARCABUSSADA

13-10-2009 FOTOS DE LES ENTRADES i arcabussada

Entrada falsa

Entrada cristiana

Entrada mora

Arcabussada

13-10-2009 DIA DELS TEMPLARIS

El 13 d'octubre de 1307 els Cavallers Templers van ser traïts a la Inquisició a França i arrestats eixa mateixa nit.
Els cavallers templers eren una orde militar-religiosa fundada en Jerusalem durant les croades, esta orde es dedicava a protegir als pelegrins de les terres santes. En 1128, el papa Honorious II, va reconéixer oficialment els templers com una orde independent, concedint-los un alt grau d'autonomia, exempts d'impostos i de l'autoritat judicial. Els templers estaven dividits en cavallers, capellans, sergents i artesans; tots ells organitzats davall un gran concili general. Portaven armadures blanques amb una creu roja de huit puntes en el muscle esquerre. Van atraure a nombrosos nobles i prompte es van convertir en una experta força militar, amb branques en tota Europa.

El símbol dels templers era dos cavallers en un mateix cavall. Es deia que el primer mestre era tan pobre que havia de compartir el seu cavall amb un dels seus seguidors, d'ací això del símbol. No obstant això, altres afermen, que el verdader significat del mateix era que un templer sempre protegia l'esquena d'un altre. A l'alba del 13 d'octubre de 1307 tots els templers francesos van ser arrestats en les seues residències. El rei de França, Felip el Fermós, va organitzar la batuda amb massa mà dura. L'arrest va ser considerat d'inacceptable, la pressió política exercida pels templers i desitjós d'apoderar-se de les seues riqueses va fer al rei prendre la decisió d'eliminar una orde de cavalleria que comptava amb dos-cents anys d'antiguitat. Guillermo de Nogaret va ser encarregat de dirigir la investigació.

El dia 14 d'octubre, el rei va fer difondre des de París un manifest en què explicava que els templers detinguts eren culpables d'idolatria, d'apostasia, de pràctiques sexuals vergonyoses i de ritus abominables. Per què els templers no es van defendre? Els templers es van vore traïts sens dubte, per membres de l'orde àvids dels béns materials i espirituals als que no tenien accés. A més els Cavallers Templers no constituïen una força militar capaç d'oposar-se a una intervenció de les tropes reials, per això els templers es van vore sorpresos per l'amplitud de les detencions i segons pareix no van endevinar en cap moment el tràgic destí que d'elles derivaria.

Van desaparéixer els templers? La destrucció de l'Orde del Temple a França no es va vore acompanyada, en altres llocs, per la mort de tots els templers. Algunes branques de l'orde van continuar existint en altres països d'Europa.

12-10-2009 VÍDEO QUE FALTAVA

Per a vore els tres vídeos seguits, punxeu esta llista de reproducció i no haureu de buscar-los.

Ací teniu el vídeo que faltava, la segona part.

11-10-2009 problemes amb la web

Durant els tres dies de vacances que he tingut sembla que ha hagut algun problema amb el servidor i s'havia posat una versió anterior guardada. Ara ja està arreglat. En breu, disposarem de la 2ª part del programa de Libertad Digital.

09-10-2009 PROGRAMA A LIBERTAD DIGITAL

Al llarg de hui estaran penjats les parts del programa de Libertad Digital que es va emetre ahir dijous.
Participaren Fernando Vera, Bernat Iborra i Rafa Fita.

Ja tenim la primera i la tercera part. A més, cal dir que ens han publicat un article a El Seis Doble i demà trauran un altre a las Provincias

09-10-2009 altres articles en premsa

Punxeu en l'article per a llegir-lo en gran

                  
El Alfil 27-09-2009                                                     Levante-EMV 08-09-2009

08-10-2009 programa en libertad digital

Hui dijous, a les 20'15 h., podem vore el programa de festes que Libertad Digital ens ha dedicat. Participaran Fernando Vera, Rafa Fita i Bernat Iborra. També apareixerem en un article al diari Levante-EMV i pròximament a El Alfil, El Seis Doble i Actualidad Festera.

08-10-2009 LA FESTA EN PREMSA


Actualidad Festera (setembre)                                                                               Las Provincias (4-10-2009)


Levante-EMV (4-10-2009)

07-10-2009 FOTOS DE LES FESTES

Podeu vore 189 fotos de TOTES LES FESTES a la web www.victorbalaguer.es. Cal punxar a Main menu, opció 9 (Varios) i 4 (Moros a la Vila 2009)

Ací també podeu vore altres fotos de l'entrada, també fetes per Víctor Balaguer.

 

 

06-10-2009 ENTRADA MORA

06-10-2009 ENTRADA CRISTIANA

06-10-2009 ENTREGA D'ALZIRA A JAUME I

06-10-2009 MOMENTS PREVIS A L'ENTRADA

05-10-2009 NOU VÍDEO DEL PREGÓ I L'ENTRADA FALSA

Ací podeu vore un primer vídeo gravat amb càmera de fotos (gràcies, Juan Vila. La culpa del color no és seua).
Estem muntant un altre que gravàrem en vídeo. Agraim la presència de nostres Falleres Majors i les seues corts d'honor, així com el president de Junta Local, Vicent Muñoz, que desfilaren amb nosaltres així com a la filà Alfàrabs de Vilanova de Castelló/Castelló de la Ribera. Més de 400 persones degustaren l'Olla Mora preparada pel nostre xef, Toni Martínez "Conill".

Nou vídeo de l'entrada falsa, amb més qualitat

Vídeo amb menys qualitat

03-10-2009 LA FESTA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

Enguany, nombroses publicacions i mitjans s'estan fent ressò de la nostra festa. La primera fou Actualidad Festera en el seu número de setembre-octubre, després Festalzira i el passat cap de setmana El Alfil. En les visitades webs www.fiestas.net i El Seis Doble també estem presents. Ribera Televisió va estar anit fent un primer reportatge, com ve sent habitual tots els anys.

Gràcies a tots.

 

02-10-2009 ARRIBA L'ESPERAT DIA

Punxa en la foto per vore'n més.

Ja estem en la recta final. A les 12'15, aquells que hagen d'arreplegar la pòlvora han d'estar a la màquina del tren amb el permís de conduir.

A les 7'30, aquells que pugueu, acudiu a ajudar a arreglar la zona on enguany anirà l'Olla Moruna.

Esta nit comencen les nostres festes amb el pregó a les 9 de la nit des del torretxó de les Muralles de la Plaça del Mercat. En acabant, es farà l'entrada falsa fins el final de l'avinguda Luis Suñer. Les fortes pluges han inundat el parc de l'Aràbia Saudita i farem l'Olla Moruna a la mateixa avinguda Luis Suñer. Acabarem el dia (o la nit) amb el Ball de Túniques i Xilabes.

El dissabte pel matí ens vorem per a esmorzar i penjar banderetes i aquelles filaes que ho hagen acordat dinaran juntes. A les 5, cal que els caps de filà i festers que els vagen a acompanyar en l'entrada de bandes, estiguen al col·legi Alborxí per a canviar-se. La resta han d'anar de 5'30 a 6 a vestir-se.

L'entrada de bandes començarà a les 7 de la vesprada en l'itinerari invers a l'entrada de Moros i Cristians que s'iniciarà a les 7'3o.

A les 10'30 de la nit, soparem de baix braç i guadirem de discomòbil.

Diumenge esmorzarem a les 10 i a les 12 començarem l'arcabussada, també en sentit invers a l'Entrada. Davant l'església de Santa Caterina, els arcabussers formaran en línia davant la nostra patrona. El pàrroc ens donarà una estampa de Santa Caterina i na Violant entregarà un ram de part dels festers. És l'agraïment de que les tropes cristianes hagen conquistat la Vila d'Alzira.

El dinar de germanor al Casal Fester, a les 14'30 h., tancarà les festes.

30-09-2009 ELS CRISTIANS TINDRAN LA SEUA NA VIOLANT

Ana Belén Aliño i Tur encarnarà enguany la figura de Na Violant d'Hongria. L'absència de filà femenina en els Templaris, que enguany són l'esquadra d'honor, feia que s'anara a prescindir de la figura de la dona del rei Jaume I.

30-09-2009 EL BÀNDOL CRISTIÀ JA TÉ EL SEU ESCUT

Sota el consens de les diferents filaes cristianes, etse és el seu escut oficial.

30-09-2009 ASSAIG DEL BOAT

L'entrada dels cristians tindrà per primera vegada un ballet cristià anomenat amasones. Està composat per 10 xiques vestides de guerreres que faran un ball a ritme de tambors. Ací teniu unes fotos dels assajos del primer boat cristià que tindran les nostres festes. El composen Mar Serra, Marina Allameh, Rita Pascual, alba Muñoz, Celia Rosell, Carmen Puig i Natàlia Goig. El fester de Conqueridors, Josep Bernat Iborra, ha dirigit els assajos. Este boat participarà també a l'entrada d'Albalat junt al boat tribal i els tambors de batalla. Punxeu a la foto per vore'n més.

Els membres dels tambors de batalla de la filà Conqueridors lluiran per primera vegada un trage de cavallers cristians, amb tons rojos i blancs, l'anagrama del lleó i la flor de lis. S'abandonarà, per tant, la gilaba que no corresponia al bàndol.

29-09-2009 NOVETATS DE LA FILÀ CONQUERIDORS

Malgrat la crisis, els Conqueridors trauran al carrer el seu trage oficial amb algunes variacions: no portaran el casc però sí un maquillatge guerrer.
A més, lluiran unes destrals lleonades fetes expressament per a d'ells, així com també lluiran un nou cinturó i les botes restaurades amb els cap dels lleons  i les flors de lis, símbols característics d'esta filà.

27-09-2009 BONES PREDICCIONS METEOROLÒGIQUES

Hem consultat les prediccions de diversos centres i totes donen bon oratge per al cap de setmana. Ho podeu comprovar a www.weather.com/espanol, a alzira.oratge.info (punxant en pròxims dies) i en la web de l'Agència Estatal de Meteorologia.

29-09-2009 EL PRESIDENT HA ESTAT A ALZIRA RÀDIO

Nostre president, Fernando Vera, ha estat entrevistat a Alzira Ràdio, al programa El Dia per davant. Pots descarregar-te l'entrevista (punxant amb el botó dret i anant a "Guardar Enlace o dirección como..." o escoltar-la directament.

Punxa per vore més fotos

 

24-09-2009 sols queda una setmana

Aquells festers que tinguen loteria, l'han de pagar el pròxim dijous, 1 d'octubre ja que el sorteig és per al dia 10 i no hi haurà reunió el dijous 8.

La recollida de la pòlvora per a l'Arcabussada es farà a les 12 del migdia (si hi ha canvi d'hora ho comunicarem), a la màquina del tren de l'avinguda Luis Suñer. Cal dur el carné de conduir.

Els tiradors han de saber que han de dur guants i tapons per als oïts.

Comuniqueu-vos amb els caps de filà per apuntar-vos a l'Olla i al Dinar de germanor.

19-09-2009 SEGUIM DESCOBRINT MÉS TRAGES: BANDOLERES

Bandoleres

18-09-2009 QUEDEN DOS SETMANES PER A FESTES

Arribem al punt culminant de l'exercici, les nostres festes de Moros i Cristians. El pròxim dijous serà l'últim dia en que es podrà pagar la quota. Després, qui no haja pagat no eixirà a la desfilada. Seguiu fent els pagaments via transferència o ingrés a Bancaixa, al compte 2077-0150-82-1100818808. I si no, el pròxim dijous a la penúltima reunió que seguirà sent al bar Forners de Sant Roc.

Punxa a la foto per vore'n més.

 

 

L'ordre provisional de l'entrada mora i cristiana serà el següent:

Estendard

BÀNDOL CRISTIÀ

Ballarines cristianes

Tambors de Batalla

Bandoleres

Contrabandistes

Banda de música de Carcaixent

Creuats-Riberencs

Cavalls

Conqueridors

Templaris (esquadra d'honor)

Banda de música La Xixarra d'Alzira

Carrossa de Morets i Cristianets de la Vila

BÀNDOL MORO

Les de la Vila

Els de la Vila

Banda de música d'Alzira

Mercaders

Ballarines mores

Grup de tambors de la Vila

Les Granotes

Alí Ben Bufat (esquadra d'honor)

Banda de música de l'Olleria

11-09-2009 ACTUALITAT PER ALS FESTERS

Definitivament, disparar el trabuc costarà 50 €, la meitat que en anys anteriors gràcies a la nova assegurança que tenim a l'Associació i que la comparsa Conqueridors haja assumit el cost dels 350 € que suposa el transport de la pòlvora. Comuniqueu el més prompte possible si voleu eixir. El dijous caldrà pagar els 50 €. Envieu-nos un e-mail o telefoneu a Juan Carlos Costa (639.65.90.91).

També cal confirmar quanta gent anirà a l'Olla Mora (que enguany serà divendres). Els festers no paguen mentre que els no festers paguen 2 € si mengen olla i 1 si porten entrepà. Però cal avisar quanta gent va per preparar l'espai. Poseu-vos en contacte amb el vostre cap de filà o digueu-ho dijous a la reunió.

Així mateix, també cal avisar sobre qui va al dinar de germanor que enguany es fa al Casal Fester el diumenge. El ticket de majors val 25 € i el de xiquets 15.

Els pagaments els podeu fer per transferència o fent un ingrés en persona a Bancaixa, nº de compte 2077-0150-82-1100818808.

La reunió de la setmana que ve seguirà fent-se al bar Forners de Sant Roc. 661.44.28.29

11-09-2009: MANIQUÍS DELS TRAGES CRISTIANS

Contrabandistes                                             Bandoleres

11-09-2009: maniquÍS DELS TRAGES DE MOROS

MERCADERS
LES DE LA VILA
ELS DE LA VILA
ALÍ BEN BUFAT
LES GRANOTES

 

07-09-2009 SEGONA REUNIÓ de setembre

Dijous, 10 de setembre, es fa la següent reunió al bar Forners de Sant Roc. Seguiu posant-vos al dia en les quotes.

04-09-2009 PRimerA REUNIÓ de setembre

Hem començat les últimes reunions abans de la festa per a la que queden menys de 30 dies. Es demana als festers que vagen posant-se al dia en les quotes. Podeu fer una transferència o ingrés al compte de Bancaixa 2077-0150-82-1100818808. L'altra via d'abonar la quota és venint a les reunions que fem ara ja tots els dijous al bar Forners de Sant Roc.

D'altra banda, cal anar dient qui va a eixir a l'Arcabussada. El cost seria d'uns 70 euros si no entràrem en la UNDEF. Si entrem en esta associació nacional, la quota pot quedar en uns 45 ó 50 €. Si voleu disparar, envieu-nos un e-mail o telefoneu a Juan Carlos Costa (639.65.90.91).

També podeu apuntar-vos al dinar de germanor que enguany es farà al Casal Fester, el diumenge, a les 2 de la vesprada. El preu del ticket és de 25 euros (se siga fester o no) i 15 per als xiquets i xiquetes. Envieu-nos un e-mail o digueu-ho en la reunió.

28-08-2009 PRÒXIMA REUNIÓ

La primera reunió després de l'estiu es farà el dijous 4 de setembre, al bar Forners de Sant Roc.

21-07-2009 SANT BERNAT

Enguany estem gaudint de tindre xiringuito durant les festes de Sant Bernat. Ací teniu algunes fotos d'anit. En breu tindrem altres de l'exhibició de ball que ens donaren alguns festers. Vore-les

08-07-2009: reuniÓ general per al dimarts que ve

Es convoca a tota l'Associació per al dimarts 14 de juliol per a tractar el tema del Xiringuito de que disposem a les Festes de Sant Bernat. Serà al bar Forners de Sant Roc. No necessitem que ningú estiga tots els dies al xiringuito però sí que algú estiga almenys un dia. Entre tots podem obtindre bons ingressos per a l'associació en un any tan complicat econòmicament com este.

També necessitem saber EXACTAMENT quina gent va a eixir en octubre. Queden menys de 100 dies. Preguem que vingueu a la reunió per a comunicar-ho o telefoneu al 630.142.042 (David) i dir si aneu a desfilar (en cas que encara no ho hageu trasmés a la Festa) o sobretot, si no.

26-06-2009: REUNIÓ OBLIGATÒRIA DE CAPS DE FILÀ

El dimarts, 7 de juliol, els caps de filà queden convocats al Bar Forners de Sant Roc a les 10 de la nit. Cal acudir obligatòriament.

21-06-2009: LA PRÒXIMA REUNIÓ, EL DIJOUS

Com sempre, l'últim dijous de mes farem la reunió ordinària. Apunteu-vos al sopar (si voleu), com diguem en la notícia anterior.

17-06-2009: EL MIG ANY queda anul·lat

La quantitat de festes escolars de final de curs que hi ha el divendres, fan que no queden taulers i cadires disponibles per a celebrar el mig any. Davant la proximitat que hi ha fins les festes, l'associació ha decidit susprendre-la i fer-la l'any que ve en el mes d'abril.

LOTERIA
S'ha preparat un sorteig per a l'11 de juliol. Des d'ara Concha Vidal s'encarrega de la loteria. Si en voleu, toqueu-li al 620.56.42.70 per aguardar-ne i vos la pot donar en la reunió del dijous, 25 de juny. Esta tornarà a fer-se al bar Forners de Sant Roc i es prepararà sopar especial (encara que també podeu portar-lo de casa). Si voleu sopar, toqueu directament al bar, 96 241 67 12, per apuntar-vos.

QUOTES
D'altra banda, ja s'han aprovat les quotes per a enguany. Els hòmens han de pagar 200 € i les dones 140. De tota manera, aquells/lles que porten publicitats per al cartell anunciador (que costen 30 €) es descomptaran 20 € de la seua quota. Així, si en porteu una, vos costarà el mateix que l'any passat. Si en portàreu 10 vos eixiria la festa de bades.

Les xiquetes que s'apunten per primera volta al boat, han de pagar 15 €. Els següents anys, ja res.

29-05-2009: EL MIG ANY SERÀ EL 20 DE JUNY

El delegat de Festes, Juan Gómez, informà que el 20 de juny se celebrarà el mig any fester. Al Campament Fester, situat al Parc de les Muralles, gaudirem d'una olla moruna que tindrà un cost de 2 € per als festers i de 3 € per als no festers. Els membres de l'Associació han d'acudir amb la túnica o xilaba on gaudirem també de discomòbil.

Acompanyats pels tambors de batalla cristians farem una entrada falsa.

Notícies dels boats
Les xiquetes que vulguen participar al boat moro, han de posar-se en contacte amb Antonio Ripoll (607.30.17.24). També disposarem enguany d'un boat cristià. Per inscriure's en ell, cal telefonar a Juan Gómez (660.33.16.35).

Programa de festes
El president, Fernando Vera, va presentar el programa de festes aprovat en junta.
Dijous, 1 d'octubre, es farà l'última reunió i es penjaran banderes per la Vila.

Divendres, 2 d'octubre, s'obrirà oficialment la festa amb una entrada falsa, el pregó al parc de les Muralles i la presentació dels caps de filà i l'Olla Moruna, així com el ball de túniques i xilabes.

Dissabte, 3 d'octubre, esmorzar de filaes i dinar informal. A les 17 h., els caps de filà i les bandes faran l'entrada de bandes des de la Plaça del Mercat fins el principi del recorregut.
A les 18 h. (1'30 hores abans que fins ara), s'iniciarà l'Entrada Mora i Cristiana. A les 10 de la nit, sopar de baix braç.

Diumenge, 4 d'octubre, esmorzar de l'associació, arcabussada (12 h.), Missa per a la benedicció dels estendards en honor a Santa Caterina i Dinar a una sala de la localitat.

28-05-2009 conqueridors a picassent

La comparsa Conqueridors va desfilar a Picassent en honor a la Verge de la Miraculosa. Els membres d'esta confraria agraïren l'organització d'actes paral·lels de què s'encarregaren els cristians alzirenys. Especialment bé estigueren les xiquetes del boat.

Ací hi ha fotos de la desfilada.

 

 

 

23-05-2009: ja tenim el nou domini

La consolidació dels Cristians a l'Associació i la presència del seu nom als nous estatuts feia imprescindible que la web també canviara la seua denominació. Tot i que durant un any va a mantindre's la direcció www.morosdelavila.com, esta sols redireccionarà a la definitiva que s'anomena www.morosicristiansalzira.com

19-05-2009: la pròxima reuniÓ SERÀ EL 28 DE MAIG

El lloc, el bar Forners de Sant Roc on es presentarà el pressupost i el repartirà loteria (per a qui vulga).

La delegació de Festes està preparant el Mig any amb una festa que tindrà lloc el 21 ó el 28 de juny. Es vol fer una entrada falsa, que precedisca a una Olla Mora i la presentació dels caps de filà.

D'altra banda, ja s'han presentat els estatuts de l'associació, que passa a dir-se Moros i Cristians "La Vila d'Alzira". Ara començarà a redactar-se el reglament intern.

Desfilada dels Conqueridors a Picassent
La filà Conqueridors ha estat convidada a desfilar el pròxim 23 de maig a l'entrada de Moros i Cristians de Picassent.

Tenim loteria per al 6 de juny. És el número 28.412. La participació costa 5 euros. Si esteu interessats a tindre'n, envieu-nos un correu a junta@morosdelavila.com.

30-04-2009: novetats de la festa d'enguany

La principal novetat de la 9a edició de la festa de Moros i Cristians de la Vila d'Alzira és que l'entrada es farà el dissabte, a les 6'30 de la vesprada i per la nit gaudirem de l'Olla Moruna i la discomòbil. El diumenge seguirem tenint l'arcabussada i el dinar (que podrem fer més llarguet en no fer l'entrada).

29-04-2009: la reuniÓ DE DEMÀ SERÀ FINALMENT
EL SEGÜent dijous, 7 de maig

La reunió d'este mes s'ha posposat a l'altre dijous ja que coincidia amb moltes reunions de falla. No està determinat però serà el bar Forners de Sant Roc o el casal d'esta falla la que albergue la reunió. ÉS L'ÚLTIMA POSSIBILITAT D'APUNTAR-SE ENGUANY A LA FESTA.

16-04-2009: PRÒXIMA REUNIÓ, EL DIA 30

La festa segueix activa i es comunica als festers que el dijous, 30 d'abril serà la pròxima reunió. A falta de confirmació, la reunió serà al bar Forners de Sant Roc o al casal d'esta falla. ÉS IMPORTANTÍSSIM QUE CONFIRMEU QUI VA A EIXIR A LA DESFILADA PERQUÈ HEM DE RESERVAR ELS TRAGES. RECORDEU QUE EL SEGÜENT CAP DE SETMANA A LA NOSTRA FESTA ÉS LA DE VALÈNCIA ON ES RESERVEN CENTENARS DE TRAGES I NOSALTRES NO PODREM ELEGIR ELS QUE VULGUEM.

23-03-2009: TORNEM A L'ACTIVITAT

Han passat les festes josefines i segueixen les reunions de l'Associació com qualsevol últim dijous de mes. La reunió d'este dijous serà de nou al bar Forners de Sant Roc. Es podrà dur sopar de baix braç o demanar-lo al bar (no es fa sopar general per a tots). És important acudir per apuntar-se pagant 30 €. Necessitem saber exactament quanta gent serem en festes per llogar ja els trages. També cal pagar la loteria.

07-02-2009: PRIMERA REUNIÓ GENERAL DE L'EXERCICI
AMB LA NOVA DIRECTIVA

Fotos

Anit a la reunió baix la presidència ja oficial de Fernando Vera es van parlar alguns temes que es volen traslladar als pròxims estatuts. Un d'ells va ser canviar el nom de l'associació perquè oficialment es diga Moros i Cristians de la Vila d'Alzira. En la pròxima reunió, que es realitzarà el 26 de febrer, cal apuntar-se amb 30 € per saber de quins festers realment comptem. També s'acordà preparar el primer sorteig de loteria on es podrà comprar dècims de 12 € o participacions de 5.

Les quotes seguiran sent de 180 € per als hómens i 130 € per a dones, podent patir una lleugeríssima variació.

La directiva definitiva és la següent:

 

President: Fernando Vera
Vicepresidents: David Mercado i Julio Tudela
Secretari: Juan Carlos Costa
Vice-secretari: Agustín España
Tresorer: Antonio Ripoll
Delegat de festes: Juan Gómez
Delegat de loteria: Concha Vidal / Ricardo Ferrando
Delegat de cultura: Josep Bernat Iborra
Delegats de música: Salvador Boluda, Ricardo Martínez i Isidro belda
Delegat de pàgina web: David Chordà
Comissió nous estatuts: Antonio Goig (coordinador), Juanjo Martí, José Moriche, Juan Carlos Benedito, Javi Ros i Pepe Palau
Coordinadores de boat: Pilar Ripoll, Maria Belda i Iris Ferrer
Cap de guerrilles: Antonio Martínez

04-02-2009: LA REUNIÓ DEL DIJOUS 5 DE FEBRER
SERÀ AL BAR FORNERS DE SANT ROC

El dijous es presentarà la nova directiva i començarem a treballar de valent en les festes del 2009. La reunió serà al mateix lloc que en les últimes reunions, el bar Forners de Sant Roc.

29-01-2009: NOVA JUNTA DIRECTIVA

Ahir el ja president electe, Fernando Vera, va convocar per primera vegada la nova junta directiva a la Kabila dels fins ara "Alborxins 2". Estos són els rectors de la Asociació Cultural Festera de  Moros i Cristians de la Vila d'alzira.

President de l'Associació.
Fernando Vera

Vice-President-Cristians----------------------------------------------------------------Vice-President-Moros.
David Mercado-------------------------------------------------------------------------------Julio Tudela

Secretari----------------------------------------------------------------------------------------------Tresorer.
J.Carlos Costa---------------------------------------------------------------------------------------Antonio Ripoll

Delegat Festejos-------------------------------------------------------------------------------Delegat Loteries
Joan Gomez-------------------------------------------------------------------------------Ricardo Ferrando

Delegats Activitas Diverses

Delegat Cultura-------------------------------------------------------------------------------Cap de Guerrilles
J.Bernat Iborra---------------------------------------------------------------------------------Antonio Martinez.

Comissió Estatuts i Reglament Intern
Cap de la Comissió
Antonio Goig.
Juanjo Martí------------------------------------------------------------------------------------------Isidro Belda
Pere Palau-------------------------------------------------------------------------------------------Jose Mariche

23-01-2009: FERNANDO VERA, REELEGIT PRESIDENT
El 5 de febrer, nova reunió

En no haver altra candidatura alternativa, el fester Fernando Vera es va presentar a la reelecció. Va solicitar una votació de confiança que va eixir favorable. El ja president va indicar que pretenia realitzar unes modificacions en  el reglament i en la forma de dur a terme el seu projecte.
Els membres dels dos bàndols donaren suport a les paraules de Fernando Vera i li desitaen el millor per al projecte 2009. Després de vora tres mesos sense relleu en la presidència, es va decidir que la pròxima reunió seria el 5 de febrer, dia en que es presentarà la directiva i el nou organigrama de treball.

12-12-2008: ENCARA NO TENIM PRESIDENT

Anit gaudírem d'un magnífic sopar de nadal on una quarentena de festers omplírem el bar Forners de Sant Roc. Després es passà a la presentació de candidatures a la presidència que per segona volta va quedar deserta. La pròxima reunió serà el 22 de gener en què s'espera es produïsca la presentació d'un candidat i, per tant, la seua elecció com a president.

Hem fet un minivídeo per a deixar constància de la gent que hi havia. Per ara no li posarem música per si ens demanen drets d'autor. Sembla que esta empresa recaptadora no entén que tant els moros i cristians com les falles som unes associacions sense ànim de lucre als que prou ens costa traure endavant els pressupostos, com per a haver de pagar també uns diners per la música de les nostres bandes.

29-11-2008: VÍDEOS D'ACTES MOROS I CRISTIANS RECOMANATS

Dins de les ganes que tenim els festers de que la nostra festa vaja creixent, anem mirant vídeos i pensant què coses ens agradaria aplicar a la nostra Alzira Mora i Cristiana. De quan en quan ixen alguns passatges que posen els pels de punta. Ací teniu un d'Elda on recomanem que vos n'aneu especialment fins al minut 146 i veieu els cinc minuts últims. Com el cap domina la tropa d'estudiants i com esta tropa fa un creuament en angle de 90º per a canviar de carrer, sense tocar-se. Entreu ací.

Este altre sí que es aborronador. Es diu la Cavalcada de Villena però sembla ser l'entrada dels caps amb la banda i les tropes esperant a cada banda del carrer. Aneu fins al segon 45, ja que l'anterior és tot molt paregut. Punxeu ací.

Si en trobeu més vídeos, que se n'isquen de l'habitual, envieu-nos l'enllaç per e-mail.

28-11-2008: ACABA L'EXERCICI. FERNANDO VERA VA ACOMIADAR-SE
DE LA PRESIDÈNCIA

S'OBRI EL TERMINI DE PRESENTACIÓ DE CANDIDATURES
(punxeu la foto per vore'n més)

Fernando en el moment del seu acomiadamentDesprés de set anys en la presidència, Fernando Vera es va acomiadar de l'Associació agraint a tota la directiva l'esforç que han realitzat per engrandir la festa i també a qui no sent de la directiva, també ha col·laborat amb els Moros de la Vila.

Va dir sentir-se "orgullós d'haver permés l'entrada dels cristians encara que vaig comptar amb molta oposició. S'ha demostrat que la seua presència ha fet la festa molt més important".

Després de no presentar-se cap candidat a la presidència, serà en l'última reunió de l'any, l'11 de desembre, quan es puga tornar a presentar candidatures. El bàndol cristià ha afirmat públicament que desitgen que el màxim dirigent de la festa "siga un dels moros pels molts anys d'experiència, ja que nosaltres som encara joves en una festa que no pot dirigir un innexpert".

El dia 11 se soparà al bar Forners de Sant Roc (enfront d'on planten la falla i de la Policia Local). El sopar serà especial per a celebrar la proximitat de les dates nadalenques. Costarà 15 euros i cal apuntar-se per a poder acudir. Per a apuntar-vos, podeu telefonar al 630.142.042 (David).

23-11-2008: SOPAR DE CRISTIANS

El passat dijous 20 de novembre, tingué lloc el sopar de Filaes cristianes en el casal-cuartelillo dels Riberencs-Creuats al que assistiren els membres de les actuals 4 filaes masculines del bàndol.

El sopar fou a base de xuletó  i tots junts comentaren com havia estat la festa del 2008, i quines coses es podrien proposar a la nova junta directiva de l'Associació Moros de la Vila, per tal de millorar la festa i fer-la més gran.

17-11-2008: L'ASSOCIACIÓ VA RENDIR PLEITESIA
A LES FALLERES MAJORS D'ALZIRA

L'Associació Cultural Moros i Cristians de la Vila participà en els actes de pleitesia a les Falleres Majors i Regines de Fires i Festes d' Alzira: Srta. Carla Andrés i Santillana i xiqueta Esther Marco i Rosell.

L'acte com de costum seguí tot el seu protocol i quant la gent estava acostumada al mateix, les xiques del Boat Tribal feren l'espectacular entrada fent vibrar a tot el Gran Teatre, ple de gom a gom. No podia faltar la presencia del encara president de l'Associació En Fernando Vera, escoltat per quatre membres ataviats amb els trages corresponents a la nostra festa, 2 del bàndol moro i dos del cristià. Per primera vegada, els cristians han estat degudament representats en este acte ja que l'any passat per motius de salut no portaren representació.

El president feu entrega d'una magnífica cistella de flors amb els motius de la Lluna i la Creu i posà l'insignia oficial a les màximes representants de la festa Alzirenya.

Tot el món quedà satifet de l'acte i els festers presents rebérem moltes felicitacions.

16-11-2008: LA NOSTRA FESTA A LES REVISTES ACTUALIDAD FESTERA, AL COR I FESTALZIRA

La setmana passada vàrem eixir a Al Cor i esta setmana a Festalzira i Actualidad Festera. Entreu a la secció Premsa i punxant en cada pàgina, les podreu vore més grans. En breu penjarem els articles que eixiren en Las Provincias y Levante-EMV abans, durant i just després de les festes.

13-11-2008: L'ASSOCIACIÓ DE MOROS I CRISTIANS DE LA VILA D'ALZIRA JUGA PER AL SORTEIG DE NADAL EL NÚMERO 35.130

Si voleu comprar-ne, envieu-nos un e-mail i vos l'enviarem a casa.

07-11-2008: NOTÍCIES DE LA REUNIÓ
Punxeu la foto per vore'n més

Algunes de les contrabandistes. Punxa per vore més fotos de tots els que assistiren a la reunió. Hui han estat presents al bar Forners de Sant Roc diverses membres de la nova filà femenina de les Contrabandistes.

Dissabte, cinc representants de l'Associació i un boat de xiquetes faran la pleitesia a la Fallera Major d'Alzira en la seua presentació.

La pròxima reunió serà el dijous 27 de novembre i la següent, l'11 de desembre, data màxima per a pagar la loteria de Nadal.

En la reunió del 27 es disoldrà la Junta i es presentaran candidatures a la presidència.

L'Associació té habilitat a Bancaixa el número de compte bancari 2077-0150-82-1100818808 a nom de l'AC CULTURAL MOROS DE LA VILA. Ací podreu pagar la loteria de nadal i les quotes. Recordeu posar açò al concepte.

En breu vos comunicarem els números de loteria de Nadal que juguem, per si voleu comprar-ne.

29-10-2008: EL DIJOUS 30 NO HI HAURÀ REUNIÓ

Demà no hi haurà l'habitual reunió general de final de mes. Esta es realitzarà la setmana següent, el dijous 6 de novembre, al casal de Sant Roc on es farà la dació de comptes.

24-10-2008: TEMPLARIS I ALBORXINS 2, ESQUADRES D'HONOR 2009
L'any pròxim hi haurà diverses esquadres femenines

En la reunió d'anit es va prendre la decisió de que els Templaris i Alborxins 2 seran les Esquadres d'honor 2009.

Els Templaris fundada al 2007 han de nomenar d'entre els seus membres a la Na Violant d'Hongria 2009. Esta Esquadra va a incorporar una Esquadra femenina.Els Alborxins 2 tenen previst canviar el seu nom. També és més que possible la incorporació d'una esquadra Femenina en este mateix grup, per a fer més gran la seua sultania 2009.

S'ha confirmat la creació de la nova esquadra de dones Contrabandistes composta per 14 membres i que prompte donaran a conéixer les seues màximes representants. També ho faran la nova esquadra femenina dels Templaris i les dos femenines de Riberencs i Creuats. Així, es pot passar de tindre la filà de les Dones de la Vila a tindre fins a 7. Ens han comunicat que es podria crear una nova filà cristiana.

22-10-2008: DIJOUS, REUNIÓ DE LA JUNTA

La reunió serà al bar Forners de Sant Roc. Demanem a aquells que deuen quotes o loteries que passen a liquidar-les per tancar l'exercici econòmic.

20-10-2008: JUAN MORILLO, CAPITÀ MORO 2009 DE BENIGÀNIM

El nostre amic, Juan Morillo Muñoz, un dels artífex de portar-nos tots el anys els espectaculars trages que portem a la desfilà ha sigut nomenat Capità Moro 2009 de la Comparsa Huracaïns, que ostentarà la Sultania del 2009 en les festes de Moros i Cristians de Benigànim.

Juan, des de la nostra pàgina web volem donar-te l'enhorabona i oferir-te tota l'ajuda que et puguem donar des de l'A.C. Moros de la Vila per allò que necessites en este any tan especial que t'espera. Podeu vore la foto on l'any passat reconeguérem la tasca que ha realitzat la Comparsa Huracains per ajudar a fer gran la nostra festa. Juan Morillo, com a representant d'Huracaïns, va recollir el reconeixement.

 

  ::::: Junta Directiva 2009 - Moros i Cristians La Vila d'Alzira :::::
President
  Fernando Vera
Vicepresidents
 

David Mercado
Julio Tudela

Secretari
  Juan Carlos Costa
Vice-secretari
  Agustín España
Tresorer
  Antonio Ripoll
Delegat de festes
  Juan Gómez
Delegat de loteria
  Concha Vidal / Ricardo Ferrando
Delegat de cultura
  Josep Bernat Iborra
Delegats de música
 

Salvador Boluda
Ricardo Martínez
Isidro Belda

Delegat de pàgina web
  David Chordà
Comissió nous estatuts
  Antonio Goig (coordinador)
Juanjo Martí
José Moriche
Pepe Palau
Coordinadores de boat
Pilar Ripoll
Maria Belda
Iris Ferrer
Cap de guerrilles

 

Antonio Martínez