EXERCICI 2006-07

Exercici 2005-06 - Altres anys - Exercici 2007-08

19-10-2007: ANUL·LADA LA PRIMERA REUNIÓ DE L'EXERCICI
Diumenge, 16 h., repetició de l'extens reportatge emés a Ribera TV

La Filà Conqueridors ja té domini propi a la seua web: www.conqueridors-alzira.com

El dijous 25 es reunirà la DIRECTIVA de l'Associació. La resta de festers seran convocats posteriorment. Tenim 31 números de mòbil amb els que ahir puguérem comunicar immediatament. Si sou festers i voleu rebre notícies de l'Associació, envieu-nos el mòbil i correu electrònic a la nostra direcció.

Primers vídeos de l'Entrada 2007

Boat
Conqueridors
   
Alborxins
Mercaders
Els de la Vila
Discurs final

13-10-2007: PROGRAMA SOBRE ELS MOROS I CRISTIANS DE LA VILA A RIBERA TELEVISIÓ

El pròxim dijous 18, a les 21'30 h., Ribera Televisió emetrà un llarg reportatge sobre la nostra festa. A falta de confirmació definitiva, la repetició es farà el diumenge.

Punxeu i voreu grans fotos12-10-2007: MÉS FOTOS DE L'ARCABUSSADA I L'ENTRADA MORA

El col·laborador de l'Associació, Víctor Balaguer, ens cedeix les seues fotografies perquè recordem les festes del 2007. Punxeu a la foto

Llig l'article del Levante-EMV09-10-2007: LA FESTA ALS DIARIS

Hui, dia de la Comunitat, els dos diaris de la Ribera, Levante-EMV i Las Provincias, han tret dos articles sobre l'Entrada. Punxant ací podreu vore el de Las Provincias i punxant a l'esquerra, en l'article, el de Levante-EMV.

08-10-2007: FOTOS DE L'ARCABUSSADA

Ací van les primeres fotos de l'Arcabussada i de l'Entrada. Si en teniu d'altres, envieu-les a junta@morosdelavila.com o dugueu-les en un CD a la pròxima reunió (que possiblement siga el 18 d'octubre)

La festa dels Moros, i ara també Cristians, d'Alzira seguix consolidant-se any a any. El diumenge es va viure l'Entrada més multitudinària de les set edicions realitzades fins ara. La principal novetat va ser la presència, per primera vegada, d'una filà de cristians. Conqueridors –així s'anomena- va escortar el rei en Jaume, junt un “Sant Jordiet” i dos paladins (dos dones sense casc que auxilien el Capità). En dita filà va participar el regidor de festes, Rafa Fita, qui va encarnar la figura de l'emissari del rei en la representació de la presa d' Al-jazzirat .

Per primera vegada va desfilar l'estendard oficial el qual ha sigut apadrinat per l'alcaldessa d'Alzira, Elena Bastides, així com una banda de tambors pertanyent a l'associació, que obria la comitiva. Les xiquetes continuen participant massivament –ja són 50- i van actuar en dos ostentacions que van representar coreografies àrabs i africanes.

Es va recuperar la presència de cinc cavalls que van tornar a desfilar, acompanyat d'un perfecte servici d' arreplega que netejava el recorregut als festers. Després d'ells, Alborxins, Mercaters, Els de la Vila, Forners i Sant Roquers van continuar donant colorit a la desfilada i una banda de tambors d'Almansa, va tancar la comitiva.

Sonora “despertà”
Una altra de les novetats de la present edició ha sigut el retard a les 12 del migdia de l'Arcabuzada, que ha sigut seguida per nombre més gran de gent i aplaudida per no convertir-se en una macrodespertà.

 
 
 
Arcabussada
Entrada
 

05-10-2007: ÚLTIM SOPAR I REPARTIMENT DE NOVES XILABES OFICIALS

Ahir es va fer l'últim sopar al casal de Sant Roc. Esta nit ja es farà al parc de l'Aràbia Saudita. Es varen repartir les xilabes oficials i les últimes bosses.

28-09-2007: ÚLTIMA REUNIÓ
Punxa la foto per vore-la

Mira fotos de la reunió d'anitEl pròxim dijous hi haurà sopar al casal de Sant Roc però ja sense la condició de reunió ordinària. En eixe sopar es recolliran les xilabes oficials que estrenem enguany. Qui no l'haja pagat, ha d'abonar 20 € per retirar-la.

El divendres 5 d'octubre, aquells que participen a l'Arcabussada han d'estar a les 13'30 hores, a la màquina del tren de l'Avinguda Luis Suñer per recollir la pòlvora.

Ara ja no dóna temps de fer-ne'n més però vos podeu apuntar i donar un senyal per encomanar cara a l'any pròxim les bosses oficials que van brodades amb l'escut dels Moros de la Vila i el nom de cadascú. El seu preu és de 40 €.

Elena Bastidas, madrina del nou estendard
Després de 6 anys obrint la comitiva amb un estendard, enguany estrenarem un de nou. L'Alcaldessa d'Alzira, Elena Bastidas, s'ha oferit per ser la Madrina, davant la qual cosa no podem més que sentir-nos orgullosos que la Primera Alzirenya estiga donant este suport a la nostra festa.

Nova filà cristiana: Els Conqueridors

Ja s'ha fet realitat el desig d'alguns festers de crear una filà de Cristians, amb la qual cosa, la festa que començà fa 7 anys amb tres filades, ara té més de 100 festers i una filà que acompanyarà el rei en Jaume. Possiblement vagen enguany acompanyats per una filà de Villanueva de Castellón (Castelló de la Ribera). A més, entren amb força i disposen de una pàgina web.

L'Arcabussada canvia d'hora: les 12 del migdia
Com que volem que la nostra festa siga benvolguda per tots els alzirenys i que siga prou més que una despertà, hem decidit organitzar-la a les 12 del migdia perquè tinga major acollida i espectació. El recorregut s'allargarà. Els tiradors eixiran des del parc de l'Aràbia Saudita, aniran per l'Avinguda Luis Suñer, Plaça del Mercat, Faustí Blasco, Major Santa Caterina, Sant Roc i Travesia Saludador.

14-09-2007: MÉS FOTOS DE 2006

Gràcies a la col·laboració de Víctor Balaguer, podem vore més fotos de les festes del 2006. Punxeu a la foto.

08-09-2007: PROGRAMA D'ACTES 2007

Com que els estatuts de la festa dels Moros de la Vila d'Alzira marquen que l'entrada se celebrarà sempre el primer diumenge d'octubre, enguany, comencen els actes el divendres 5. Podeu consultar-los al programa oficial.

08-09-2007: ESTÀ A PUNT D'ACABAR EL TERMINI PER INSCRIURE'S EN L'ENTRADA 2007
Enguany desfilarà per primera volta una filà de Cristians (o dos)

El dijous 13 de setembre, última reunió al Casal Sant Roc on es podrà fer la inscripció.
Encara hi ha places per integrar la segona filà de Cristians.

Els dijous 20 i 27 de setembre i 4 d'octubre també hi haurà reunió a Sant Roc però sense poder inscriure's.

Les quotes enguany són estes:

Hòmens: 160 €, Dones: 125 €, Boat: 15 €. Arcabús: 70 €, Dinar Sala Rex: 20 €

Si teniu interés, escriviu-nos un correu per informar-vos d'on vos podeu dirigir
(ja que les reunions es fan en llocs diferents).

05-09-2007: A ELEGIR ELS TRAGES

Dissabte una part de la directiva es desplaçaran a Montaverner a elegir els trages amb què desfilarem el 7 d'octubre.