MARXA CONJUNTA

Des de 2019 totes les bandes de música interpreten conjuntament una marxa o pasdoble amb un director convidat.

2022
José Grau Benedito
L'Ambaixador Cristià
2021
David González Sanjuán
75 aniversario de los Andaluces de Villena
2019
Alberto Sánchez Castillo
Moros Espanyols

 

MÚSICA ALZIRENYA

Tot i no ser una ciutat amb una tradició festera centenària ni tan sols de diverses dècades, Alzira ja comença a comptar amb una interessant quantitat de peces musicals creades per compositors alzirenys o dedicades a filaes i festers de la capital de la Ribera Alta.

Pepe Grau és el compositor amb més guardons en esta modalitat de composició. Dos estan dedicades a Alzira, la marxa mora AL-JAZIRAT SUQUAR, guanyadora del premi del jurat popular en el X Concurs de Composició de Música Festera d'Altea en 2009 i ALIASIRE, primer premi del I Concurs de Composició de Música Festera “Ciutat de València” en 2008. Prèviament, en 2007, va dedicar a les seues filles sengles marxes. Una mora a JUDITH, que va aconseguir el Primer Premi del IV Concurs Nacional de Composició de Marxes Mores i Cristianes “Vila d'Alaquàs” i d'altra cristiana, YAIZA, primer premi del XIII Concurs de Composició de Música Festera de Callosa d'en Sarrià. En 2016 guanyà el premi del jurat i dels músics del I concurs de composició de música festera d'El Verger (Alacant) amb la marxa mora que posà per nom SULTÀ MERCADER, dedicada al Sultà alzireny 2016, tristament desaparegut el 19 de març del mateix any, Juan Borrás Escribà.

En este mateix concurs, el músic alzireny Javier Marimón va guanyar el premi del públic en la modalitat de fanfàrria amb la peça JUAN BORRÀS, SULTÀ MERCADER.

En 2014, el músic carcaixentí Rai Delgado va compondre la marxa cristiana TAFANERS 2014, dedicada a la filà Cavallers Conqueridors del rei en Jaume.

El músic alzireny José Beteta va compondre en 2013 el pasdoble fester DES DELS BANYETS, en honor del Capità Cristià de Muro d'Alcoi, Saoro Balaguer i en 2016 el pasdoble contrabandista ANDRIU per a Andrea Calatayud Climent.

En 2018, amb motiu del seu dècim aniversari i la seua Capitania, els Creuats Riberencs encomanaren a l'aleshores director de la Societat Musical d'Alzira i reconegut compositor de música festera Ramón García Soler la marxa que duria per nom, òbviament, CREUATS RIBERENCS.

Un matrimoni, amic del Sultà 2019, Voro Boluda, va encomanar una marxa mora a l'alzireny Alberto Sánchez Castillo. El seu nom, VORO.

 

TAFANERS 2014 (Rai Delgado)

JUAN BORRÀS, SULTÀ MERCADER (Javier Marimón)

SULTÀ MERCADER (Pepe Grau)

CREUATS RIBERENCS (Ramón García Soler)

VORO (Alberto Sánchez Castillo)

ALIASIRE (Pepe Grau)

 

JUDITH, YAIZA, ALIASIRE I AL-JAZIRAT SUQUAR (Pepe Grau)

DES DELS BANYETS (José Beteta)

ANDRIU (José Beteta)