JUAN ANTONIO CABANES
PREGONER 2015

Juan Antonio Cabanes Gandia naix el 24 de juliol de 1974 a Otos. En este xicotet municipi de la Vall d'Albaida, aprén els valors fonamentals de la vida en família, amistat, convivència i respecte, en un ambient senzill i de Fe Cristiana, propi d'un poble menut.

En el mateix municipi cursa la primera etapa dels estudis d'EGB fins que el 15 de setembre de 1985 ingressa en el Seminari Menor de Montcada on estudia BUP i COU, orientant la seua vida i formació cap al ministeri sacerdotal.

Completa la seua formació amb l'amor a la música i estudia cant al conservatori "José Iturbi" de València.

El 1992 inicia els seus estudis a la Facultat de Teologia "Sant Vicent Ferrer" de València, on obté la llicenciatura en filosofia i teologia a 1999. L'11 d'abril de 1999 és ordenat sacerdot al seu poble natal, Otos, i el seu primer destí són les parròquies d'Ontinyent en l'estiu del mateix any. Al setembre de 1999 és nomenat rector de Santa Maria a Planes, província d'Alacant, i les seues tres pedanies de la Baronia: Margarida, Catamarruch i Benialfaquí.

Durant la seua estada a Planes, és professor de Religió d'infantil i primària al col·legi "Tirant lo Blanch", professor de teologia a l'Institut de Ciències Religioses d'Alcoi i director espiritual de primària al Col·legi "Pureza de María" d'Ontinyent.

El 18 de gener de 2004 pren possessió com a rector de la Sagrada Família a Alzira, on combina la tasca pastoral amb l'inici de les obres del nou Temple Parroquial, obra de l'arquitecte alzireny Vicente Ribes, el qual és consagrat el 27 de gener del 2008.

Durant el mateix curs 2004 -05 inicia les seues classes com a professor de Religió a l'IES "José Mª Parra" i com a capellà del Col·legi "Sagrada Família" de les Obreres de la Creu, a la mateixa ciutat.

Des de 2005 fins al seu tancament va col·laborar en tertúlies, entrevistes i informació en l'emissora "Ràdio 9", especialment formant part de l'equip que va transmetre en directe la visita del Papa Benet XVI amb ocasió de la V Trobada Mundial de les Famílies al juliol de 2006. Durant estos anys ha estat locutor en la retransmissió radiofònica de la Missa d'Infants en honor de la Mare de Deu dels Desamparats a València.

El 9 d'octubre de 2007 participà a l'entrada de Moros i Cristians d'Albaida com Ambaixador dels Cels i del bàndol Cristià per un dia, en honor i representació, en la capitania de la "Filà Pirates" d'Albaida, amb un vestit confecció de "La Orda" i disseny de "Art i Disseny", acompanyat de huit cavallers membres de la junta de festes de Sant Francesc patró de l'Alquerieta.

Involucrat en les festes alzirenyes, el 14 de gener de 2012 va ser mantenidor al 50 aniversari de la falla Colònia Ana Sanchis i en març de 2013 pregoner de la Tamborada Nacional celebrada a Alzira.

L'11 de novembre de 2013 és nomenat director espiritual de la Junta de Germandats i Confraries de la Ciutat d'Alzira.

En l'actualitat ha trobat la millor escola i el millor treball, en la vida mateixa, entre els carrers i les persones d'Alzira. No hi ha millor centre de formació i creixement per a ser feliç, i és gratis!