ÁLEX GADEA
PREGONER 2011

Álex Gadea García-Rojo va nàixer a Alzira el 22 de juliol de 1983. Començà la seua afició al teatre al seu institut a Alzira, el Josep Maria Parra. Posteriorment es va graduar a l'escola d'Art Dramàtic “Cristina Rota”. També es va formar a l'Escola de l'Actor de València. Va treballar formació vocal amb Patricia Kraus. Millorà en esgrima amb Nacho García i perfilà danses i moviment contemporani amb Mónica Runde Jazz i Chevy Muradai.

En teatre ha fet “Hasta que oscurezca”, amb direcció de José Burgos y Kim Warsen i producció de CNC; “Desde Arriba” i “Nostalgia del Mar”, dirigida per Paloma Montoro; “Soledad de un poeta”; “Beauty”, dirigida per Pedro Berdayes” o “A veces pasa”, sota la direcció de Ricardo Herrero; “Pan de Ayer” o “Katarsis del Tomatazo” (Cristina Rota).

Al cinema ha rodat com a protagonista “Adrenalina”, un llargmetratge dirigit per Joseph Johnson i Ricard Figueres; “El Nuevo Orden”, altre llarg dirigit per José Luis Valdivia i el curt “Turno de noche”, finalista del Notodofilmfest 2009. Formà part del repartiment del curt “Alquerieta Barri (Bernat Arocas) i col·laborà en “Los abajo firmantes” (Joaquín Oristrell).

En televisió es va donar a conéixer pel paper de Diego a “L'Alqueria Blanca” en Canal 9-TVV però va obtindre renom nacional amb el personatge de Tristán, a El Secreto de Puente Viejo, en Antena 3 TV. A més, va participar a Hospital Central, Los Protegidos, Cazadores de hombres, La Lola, El Comisario o espots publicitaris de Coca Cola Light i Skoda Fabia.